به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از فارس: کارشناس مسائل خاورميانه با اشاره به تبليغات فراوان روي سامانههاي موشکي رژيم صهيونيستي گفت: ايران روشهايي را براي پشت سر گذاشتن اين سيستمها دنبال ميکند.
«هادي محمدي» کارشناس مسائل خاورميانه در خصوص مانور نظامي آمريکا و رژيم صهيونيستي که در سرزمينهاي اشغالي برگزار شد، اظهار داشت: مانور سه هفتهاي که منابع رسانهاي غربي و صهيونيستي بسيار روي آن تاکيد و بزرگ نمايي زيادي در سطح افکار عمومي منطقهاي ايجاد کرده بودند با اين هدف بود که قابليتهاي دفاعي مشترک رژيم صهيونيستي و آمريکا را به روز رساني کند.
وي ادامه داد: در اين مانور نظامي تلاش شد سه سطح سيستمهاي موشکي ضد موشک را به جهت سامانههاي راداري و سامانههاي موشکي را مورد آزمايش قرار دهد.
مانوري که قرار بود بزرگترين رزمايش مشترک اسرائيل و آمريکا باشد
اين کارشناس مسائل خاورميانه با بيان اينکه بر اين اساس تعدادي افسر عاليرتبه آمريکايي و حداقل هزار نيروي نظامي وارد سرزمين اشغالي شدند تا در کنار صهيونيستها اين مانور بزرگ که از آن سخن گفته ميشد را به اجرا درآوردند، اظهار داشت: اين مانور از حدود يک هفته قبل آغاز شد تا سيستم گنبد آهنين در برد کوتاه، سيستم موشکي حيتس ميانبرد و دوربرد و همچنين نسلهاي پيشرفته پاتريوت آمريکايي که سامانههاي راداري آن در صحراي نقب مستقر شده آزمايش شود.
محمدي ادامه داد: همزمان با اين مانور نظامي، چند رويداد مهم امنيتي و نظامي رخ داد که روند اجراي آن را تحت تاثير قرار داد، مانوري که يک بار موعد اجراي آن به تعويق افتاده بود و با يک برنامهريزي جديد قرار بود به اجرا درآيد.
اولين شوک عملياتي به صهيونيستها در اثناي مانور
وي پرواز پهپاد حزبالله بر فراز سرزمينهاي اشغالي را اولين شوک عملياتي به رژيم صهيونيستي و برنامه ريزان نظامي آن خواند که موجب شد ناتواني گنبد آهنين و ساير سامانههاي راداري که مسئوليت کشف پرندههاي دشمن را عهده دار هستند، نشان دهد.
اين کارشناس مسائل خاورميانه با اشاره به اينکه سامانههايي که قرار بود با هر گونه پرنده مهاجم مقابله کند با شکست روبرو شد، خاطرنشان کرد: سامانههاي راداري قادر به کشف پهپاد نشده و سامانههاي زميني امکان انهدام آن را نداشتند و اين رژيم ناچار شد با پرواز چند فروند جنگنده F16 و شليک حداقل 2 موشک، اين پهپاد را ساقط کند.
وي يادآور شد: برخي کارشناسان معتقدند که در اين عمليات بيش از 2 موشک شليک شده که نشان ميدهد حتي در هدف قرار دادن مهاجمان پرنده نيز مشکلاتي از سوي جنگندههاي صهيونيستي وجود دارد.
توقف ساخت پروژه ميليارد دلاري گنبد آهنين
محمدي اتفاق بعدي که ناکارآمدي گنبد آهنين را نشان داد و برنامهريزي نظاميان را مختل کرد، در اين دانست که طي 2 هفته گذشته حملاتي از سوي رژيم صهيونيستي به غزه صورت گرفت که با واکنش گروههاي مقاومت فلسطين روبرو شد و آخرين مورد آن شليک يک فروند موشک گراد به تاسيسات هستهاي ديمونا بود که سيستم گنبد آهنين هيچ گونه دفاعي در اين خصوص نداشت.
اين کارشناس مسائل خاورميانه وقوع چنين اتفاقاتي طي ماه اخير را باعث متوقف شدن پروژه ساخت و تکميل گنبد آهنين دانست که هزينههاي فراواني را به رژيم صهيونيستي و آمريکا تحميل کرده بود.
محمدي عامل دوم تاثيرگذار در مانور نظامي مشترک را حملات سايبري خواند که به مراکز مختلف امنيتي، نظامي و دولتي رژيم صهيونيستي انجام گرفته و شدت آن به حدي رسيد که تمام سامانههاي راداري نيز در بخش امنيتي و نظامي از آن متاثر شده و کارآمدي و سرعت عملشان سلب شد.
وي يادآور شد: تنها دلايلي را که ميتوان موجب محدود شدن مانور نظامي مشترک شده را پرواز پهپاد حزبالله و حملات سايبري موفق به تاسيسات رژيم صهيونيستي خواند و خاطرنشان کرد: اين مانور نظامي که بنا بر برخي گزارشها کاملاً متوقف شده پس از تمام بزرگ نماييها و تبليغاتي است که از ماهها قبل در سطح منطقه در مورد آن صورت گرفت.
محمدي ادامه داد: البته مقامات رسمي رژيم صهيونيستي اعلام کردند به علت پرتاب موشکهاي کوچک قسام مانور خود را محدود کردهاند که اين توجيه و بهانهاي مضحک است، زيرا آنچه موجب شد اين مانور بزرگ نظامي محدود و يا متوقف شود، حملاتي بود که از خارج از مرزها به فلسطين اشغالي صورت گرفت.
ادعايي که در عمل اثبات نشد
وي در پاسخ به اين سؤال که گفته ميشود سيستمهاي راداري وموشکي حيتس و پاتريوت ميتواند همزمان 16 هدف را رهگيري کند و آيا اين موضوع ميتواند حاشيه امنيت اين رژيم در يک اقدام ماجراجويانه را تامين کند؟ گفت: سيستمهاي رادار و رهگير رژيم صهيونيستي و آمريکا ممکن است بتواند اهدافي را شناسايي کند، اما تجربه عملي که در رسانههاي صهيونيستي منتشر شده نشان ميدهد که بيش از يک هدف موشکي توسط موشکهاي حيتس يا پاترويت منهدم نشده است.
وي نکته دوم را در اين دانست که قابليتهاي جنگ مدرن خصوصاً در يک اقدام نامتقارن متکي به برنامههايي است که بتواند شرايط ابزاري دشمن را پشت سر گذاشته و به راحتي قابليتهاي سامانههاي موشکي و راداري را مختل کند.
«موج موشکي»، روشي که سامانههاي موشکي دشمن را ناکارآمد ميکند
محمدي ادامه داد: اين رويکرد از روشهاي مختلف تبعيت ميکند که در برنامه واحدهاي موشکي جمهوري اسلامي ايران سايتهايي براي موجهاي موشکي پيش بيني شده که قادر است دهها موشک را به صورت همزمان به اهداف از پيش تعيين شده به پرواز درآورد که ميتواند به سرعت قابليت سامانههاي رهگيري و پدافندي موشکي دشمن را مختل کرده و به اهداف خود دست يابد.